25-26 SEPTEMBER
2024

Voldoen aan de behoeften van gezondheidsbewuste consumenten is een uitdaging

Nieuws

Voldoen aan de behoeften van gezondheidsbewuste consumenten is een uitdaging

06/09/2022

Het gespecialiseerde Foodology by Univar Solutions legt zich toe op de distributie- en technische innovatiebehoeften van de voedings- en ingrediëntenindustrie. Want voldoen aan de behoeften van de gezondheidsbewuste consumenten is zonder twijfel een uitdaging.

 

"Consumenten worden in feite bewuste voedingsdeskundigen en onderwijzen zichzelf over wat ze nodig hebben voor gezondheid en welzijn. Ze zijn waakzaam over de nutriëntendichtheid en functionaliteit van hun voedsel. We zullen binnenkort een combinatie van holistische gezondheid en zelfzorg zien in de voedings- en drankenmarkt als nooit tevoren, met een sterke focus op ingrediëntduurzaamheid en smaak, textuur en uitzicht", zegt Natalia McDonagh, hoofd marketing & technical sales voor voedingsingrediënten, EMEA van Foodology by Univar Solutions. Het team ondersteunt productontwikkelaars, inkopers, marketeers en brand owners om innovatie te bevorderen, productontwikkeling te versnellen en oplossingen van de volgende generatie te bieden. De consument van vandaag beoordeelt routinematig ingrediëntenlijsten en informeert zich over risico’s inzake productveiligheid, kwaliteit en traceerbaarheid. 

 


© Foodology by Univar Solutions

 

Trends

Bakkerij, snacks, dranken, zuivel en actieve voeding zijn enkele van de belangrijkste categorieën die de wens van de consument voor gezonde voeding beoordeelt. "De consumenten van vandaag zijn voortdurend op zoek naar clean labels, minder suiker, zout en vet, vezel- en eiwitverrijking en vlees- en zuivelvrije keuzes met een verbeterde zintuiglijke ervaring," zegt Natalia McDonagh.

 

Het 2022-rapport van Mintel over gezond eten suggereert dat de focus van de bedrijven de komende vijf jaar op een duurzame voedselvoorzieningsketen zal liggen en tegelijkertijd op de ontwikkeling van ingrediënten die voedselverspilling en -verlies tegengaan. Dit om de honger en voedselonzekerheid in de wereld te helpen verminderen.

 


© Foodology by Univar Solutions

 

Clean labels en een minimale ecologische voetafdruk zijn vereist. Zo is het verrijken van gebakken producten met eiwitten afkomstig van erwten- en bonenbronnen, die de minste uitstoot van broeikasgassen per gram eiwit bieden, zowel 'beter voor mij als beter voor de planeet’.

 

https://www.univarsolutions.com/foodology

Gerelateerd nieuws

20/06/2024

“De gemiddelde Belg is toch een Bourgondiër. Als producenten van bereide maaltijden additieven gebruiken, is dat omdat die – net als de andere ingrediënten – een functie hebben. Het is een misvatting dat van alles zo maar aan maaltijden wordt toegevoegd”, stelt de directeur Anneleen Vandewynckel van de sectorfederatie BReMa duidelijk.

20/06/2024

Hoe kunnen micro-organismen gebruikt worden om alternatieve (melk)eiwitten te fabriceren? Dat kan op twee manieren lichtte Julia Keppler van Wageningen University & Research toe tijdens het voorjaarcongres van het Genootschap ter Bevordering van Melkkunde.

20/06/2024

"Voedingsbedrijven voegen additieven aan hun producten toe omwille van een specifieke functie", communiceert de federatie van de Belgische voedingsindustrie FEVIA. “Uitspraken tegen ‘ultrabewerkte’ voeding zijn vaak wetenschappelijk ongegrond.”

20/06/2024

Natuurlijk magnesiumchloride (MgCl2) is een gezond, innovatief alternatief voor natriumchloride (NaCl), in de volksmond zout. Nedmag bracht dit in februari op de markt. Applicatietechnoloog Jetze Wijnia bespreekt de voordelen. “Het ingrediënt, dan wel additief, is niet alleen natuurlijk, het is in staat de hoeveelheid natrium in voedingsproducten...

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt.