Co-creatie van verpakken en het uitbesteden van (om)verpakken en logistiek zijn belangrijke trends in de voedingsindustrie, zegt Chris Mullie van Barias. Recent is zijn bedrijf verkozen tot onderneming van het jaar.
Co-creatie van verpakken en het uitbesteden van (om)verpakken en logistiek zijn belangrijke trends in de voedingsindustrie, zegt Chris Mullie van Barias. Recent is zijn bedrijf verkozen tot onderneming van het jaar.
“We zijn het verlengstuk van de productie van onze klanten in de voedingsindustrie”, zegt de oprichter en directeur van Barias, Chris Mullie. “Voedingsbedrijven kunnen zich toeleggen op hun corebusiness: innovatieve productontwikkeling en productie.
Wij zorgen voor ecologisch verpakken en delen onze kennis en ervaring op dit vlak.” Barias ondersteunt bedrijven bij het verpakken en het stockeren van vooral gekoelde en diepgevroren voedingsproducten, zodat de bedrijven tijdig, snel, flexibel en efficiënt geleverd kunnen worden. “De eisen voor voedselveiligheid en duurzaamheid vanuit de overheid en de markt worden alleen maar strenger en de consumenten zijn steeds kritischer. Voor voedingsproducenten is het steeds moeilijker om alles 100% zelf te doen.”
Vooral retail en horeca
Het in de Food Valley van West-Vlaanderen gevestigde bedrijf levert vooral aan de retail en de horeca, en minder aan voedingsbedrijven. “Afhankelijk van de klant, het volume en het soort product passen we onze verpakkingslijnen aan de behoeften van de klanten en hun verschilleden afzetkanalen.” Barias beschikt over een compleet aanbod van verpakkingsmachines en -technologieën voor de gegarandeerde kwaliteit en voedselveiligheden. Het spreekt voor zich dat Barias over diverse certificaten beschikt. Bedrijven kunnen de producten op alle mogelijke wijze aanleveren, bijvoorbeeld zakken van een kilogram diepvriesgroenten die gemengd en omverpakt moeten worden of palletkisten met 600 kilogram diepvriesgroenten die in een kilogramzakken verpakt worden.
“We zijn om verschillende aspecten in de bedrijfsvoering tot West-Vlaamse Onderneming van het Jaar verkozen.” Enkele kwamen al ter sprake. Mullie noemt nog het HR-beleid en de vergaande automatisering van de processen en de klant centraal zetten.
“Croky-chips zijn bekend om zijn sterke smaken en knapperigheid. Deze eigenschappen zijn belangrijk, zeker gezien andere merken hun smaakintensiteit onlangs hebben verminderd”, zegt Matilde Taverniers van Roger and Roger.
“We zijn verheugd om Factory of the Future Award 2025 te ontvangen. Het bevestigt onze inspanningen en motiveert ons om onze reis naar een duurzame en innovatieve toekomst verder te zetten”, beklemtoont Olivier Carlens, Site Manager van Puratos Lummen.
Binnen het West-Vlaamse expertise- en innovatiecentrum NuHCaS-samenwerkingsverband werken onderzoekers en professionals uit verschillende disciplines in de voedings- en gezondheidssector samen om innovatie en kennisuitwisseling te bevorderen. Ellen Fierens van Flanders’ FOOD meldt dat het de ambitie is om deze samenwerking in 2025 uit te breiden...
“De waarden van onze investeringsonderneming zijn voortgekomen uit het DNA van de familie Colruyt en haar jarenlange ervaring in duurzaam en op waarden gericht ondernemerschap”, aldus Hilde Van der Straeten, Investment Director van Korys. “We zijn ervan overtuigd dat het soms meer tijd vergt om duurzame waarde te creëren.”