Inspelend op de behoeften van de markt richt Ingrizo zich steeds meer op natuurlijke en duurzame ingrediënten voor gezonde voedingsproducten. “We werken mee aan de Europese Green Deal”, zegt Geert Feys, oprichter en directeur van dit bedrijf.
Inspelend op de behoeften van de markt richt Ingrizo zich steeds meer op natuurlijke en duurzame ingrediënten voor gezonde voedingsproducten. “We werken mee aan de Europese Green Deal”, zegt Geert Feys, oprichter en directeur van dit bedrijf. “We kiezen zo veel mogelijk voor gecertificeerde, duurzame producten. In ons applicatielabo ontwikkelen we innovatieve recepturen en concepten. We zoeken vooral naar goede synergiën tussen de verschillende ingrediënten.”
Het Nutri-Scorelabel helpt volgens Feys vooral de doorsnee consument om gezondere voedingskeuzes te maken. “Voor zowel de voedingsbedrijven als de ingrediëntenleveranciers is dit gezondheidslabel een zegen, omdat het opportuniteiten biedt voor doelgerichte productontwikkeling en innovaties”, vervolgt Emile Van Damme, technical sales engineer bij Ingrizo. “Voedingsbedrijven vragen ons advies over hoe ze hun producten verder kunnen verbeteren. Wij krijgen dan ook de mogelijkheid onze ingrediënten te introduceren.”
De mogelijkheden om de recepturen gezonder te maken, verschillen per voedingssector of applicatie. De Nutri-Score rekentool is voor hem een handig hulpmiddel de score van voedingsproducten te verlagen, bijvoorbeeld van C naar A. “De uitdaging is telkens weer het behouden van de smaak, het mondgevoel en de houdbaarheid van het product.”
Joséphine Van Wambeke, technical sales engineer voor Health, meldt dat het mogelijk is dat bedrijven dankzij hun productverbeteringen ook gezondheidsclaims op hun verpakking vermelden. Mede dankzij de coronacrisis is de consument zich niet alleen meer bewust van het belang van gezonde, duurzame voeding, maar ook van zijn levensstijl. “De vraag naar toevoeging van nutritionele ingrediënten neemt toe, zoals Peptan collageen peptiden, vitamines of colostrum, die onder meer de immuniteit van de consument versterken of een positief effect hebben op de spieren en gewrichten voor het gemakkelijk bewegen of sporten.”
Foto: Ingrizo
“Croky chips zijn bekend om zijn sterke smaken en knapperigheid. Deze eigenschappen zijn belangrijk, zeker gezien andere merken hun smaakintensiteit onlangs hebben verminderd,” zegt Matilde Taverniers van Roger and Roger.
“We zijn verheugd om Factory of the Future Award 2025 te ontvangen. Het bevestigt onze inspanningen en motiveert ons om onze reis naar een duurzame en innovatieve toekomst verder te zetten”, beklemtoont Olivier Carlens, Site Manager van Puratos Lummen, over de prijs.
Binnen het West-Vlaamse expertise- en innovatiecentrum NuHCaS-samenwerkingsverband werken onderzoekers en professionals uit verschillende disciplines in de voedings- en gezondheidssector samen om innovatie en kennisuitwisseling te bevorderen. Ellen Fierens van Flanders’ FOOD meldt dat het de ambitie is om deze samenwerking in 2025 uit te breiden...
"We zijn ervan overtuigd dat het soms meer tijd vergt om duurzame waarde te creëren," aldus Hilde Van der Straeten van Korys. "De waarden van onze investeringsmaatschappij zijn voortgekomen uit het DNA van de familie Colruyt en haar jarenlange ervaring in duurzaam en op waarden gericht ondernemerschap."