“We zijn verheugd om Factory of the Future Award 2025 te ontvangen. Het bevestigt onze inspanningen en motiveert ons om onze reis naar een duurzame en innovatieve toekomst verder te zetten”, beklemtoont Olivier Carlens, Site Manager van Puratos Lummen, over de prijs.
Sinds 1919 produceert Puratos Lummen ingrediënten voor bakkerij, patisserie en chocolade. Ondertussen levert de onderneming in meer dan 100 landen. Hun producten moeten van topkwaliteit zijn om lange afstanden te overbruggen. Daarom investeert Puratos Lummen sterk in digitale technologieën om de productieprocessen te verbeteren. Geavanceerde sensoren, automatisering en data-analyse worden gebruikt om de efficiëntie en kwaliteit te optimaliseren. Bovendien zet Puratos sterk in op voortdurende training en ontwikkeling voor hun medewerkers, de 'food heroes'. "Dankzij de inzet van onze 130 bekwame en flexibele medewerkers kunnen we efficiënter en effectiever werken", geeft Stefaan Keyzer, Continuous Improvement Manager bij Puratos, aan.
Duurzamere productie
Tegelijkertijd streeft het bedrijf naar een duurzamere productie, met als doel CO2-neutraal te zijn in 2025 en een waterbalans te bereiken tegen 2030, waarbij het evenveel water teruggeeft aan het milieu als het verbruikt. Capex manager Stijn Vanherrewegen legt uit: “We leverden de laatste jaren heel wat inspanningen op gebied van water en recupereren nu al meer dan 50% van ons waterverbruik.”
Meer onderscheidingen
De ingrediëntenproducent blinkt ook uit op het vlak van slimme en efficiënte productie: door het gebruik van milieuvriendelijke praktijken en innovatieve productietechnieken worden operaties effectiever en duurzamer. Het behouden van hoge standaarden in een uitgebreide toeleveringsketen is essentieel voor de wereldwijde activiteiten.
'Food Innovation for Good'
De prestaties van Puratos Lummen weerspiegelen de wereldwijde missie 'Food Innovation for Good'. Deze is gebaseerd op het idee dat voedselinnovatie een positieve impact kan hebben, klanten kan verrassen en kan bijdragen aan een gezondere planeet. Door het potentieel van voedsel te benutten, streeft het bedrijf ernaar gezondheid en welzijn te bevorderen, de smaak te verbeteren en bij te dragen aan een betere toekomst.
www.puratos.be/nl/puratos-lummen
“Croky chips zijn bekend om zijn sterke smaken en knapperigheid. Deze eigenschappen zijn belangrijk, zeker gezien andere merken hun smaakintensiteit onlangs hebben verminderd,” zegt Matilde Taverniers van Roger and Roger.
Binnen het West-Vlaamse expertise- en innovatiecentrum NuHCaS-samenwerkingsverband werken onderzoekers en professionals uit verschillende disciplines in de voedings- en gezondheidssector samen om innovatie en kennisuitwisseling te bevorderen. Ellen Fierens van Flanders’ FOOD meldt dat het de ambitie is om deze samenwerking in 2025 uit te breiden...
"We zijn ervan overtuigd dat het soms meer tijd vergt om duurzame waarde te creëren," aldus Hilde Van der Straeten van Korys. "De waarden van onze investeringsmaatschappij zijn voortgekomen uit het DNA van de familie Colruyt en haar jarenlange ervaring in duurzaam en op waarden gericht ondernemerschap."
Collageenpeptiden winnen steeds meer aan populariteit bij het verbeteren van de schoonheid. “Hier is echter nog veel nood aan de bewustwording van de consument en de voorlichting door beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg”, zegt Tess Plaquet van Rousselot.