30 SEPTEMBER &
1 OKTOBER 2026

Impact voedsel en landbouw op klimaatverandering is diepgaand, maar niet onoverkomelijk

Nieuws

Impact voedsel en landbouw op klimaatverandering is diepgaand, maar niet onoverkomelijk

08/04/2025

"We zijn ervan overtuigd dat het soms meer tijd vergt om duurzame waarde te creëren," aldus Hilde Van der Straeten van Korys. "De waarden van onze investeringsmaatschappij zijn voortgekomen uit het DNA van de familie Colruyt en haar jarenlange ervaring in duurzaam en op waarden gericht ondernemerschap."

 

De impact van voedsel en landbouw op klimaatverandering is diepgaand, maar niet onoverkomelijk, meent investeringsdirecteur Hilde Van der Straeten van Korys, de investeringsmaatschappij van Colruyt. “Door duurzame praktijken aan te nemen en bewuste keuzes te maken, kunnen we onze ecologische voetafdruk verkleinen en bijdragen aan een gezondere planeet. Het is onze collectieve verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat onze voedselsystemen veerkrachtig, duurzaam en in staat zijn om zowel mensen als de planeet te voeden.”

 

Drie investeringsthema’s

Korys werd in 2012 opgericht met als focus drie investeringsthema's: de bewuste consument, de energietransitie en gezond leven. “Op deze manier bouwen we een groot ecosysteem waarin de betrokken bedrijven elkaar aanvullen en versterken en zo de gezamenlijke impact vergroten”, zegt  Van der Straeten. “De familie Colruyt wil haar middelen inzetten om de planeet te beschermen tegen verdere schade voor toekomstige generaties. Daarbij spelen verschillende aspecten een belangrijke rol, zoals het gebruik van land, energie en de materialen die worden geconsumeerd.”

 

 

Duurzamere, functionele ingrediënten

“Bij IFHS – Korys company – beschouwen we trends niet als vluchtige hypes, maar als noodzakelijke fundamenten voor duurzame ontwikkelingen in de food-, health- en petfoodsector”, zegt Geert Feys.  “Zo zetten we zero waste-initiatieven om in concrete resultaten: bijproducten uit zowel de food- als non-food industrie benutten we als volwaardige ingrediënten. Hiermee verminderen we verspilling en stimuleren we een circulaire economie. Onze aandacht voor health en longliving voor mens en dier krijgt steeds meer betekenis. Bij de ontwikkeling van gezond én lekker voedsel staan natuurlijke, nutra ingrediënten centraal in onze strategie. Consumenten verlangen immers transparantie; ze willen precies weten wat er in hun producten zit en welke impact hun keuzes hebben op onze planeet. Heldere etiketten met natuurlijke ingrediënten maken dit inzichtelijk en helpen bij het maken van bewuste, verantwoorde keuzes.” 

 

www.korys.be

Gerelateerd nieuws

08/04/2025

“Croky chips zijn bekend om zijn sterke smaken en knapperigheid. Deze eigenschappen zijn belangrijk, zeker gezien andere merken hun smaakintensiteit onlangs hebben verminderd,” zegt Matilde Taverniers van Roger and Roger.

08/04/2025

“We zijn verheugd om Factory of the Future Award 2025 te ontvangen. Het bevestigt onze inspanningen en motiveert ons om onze reis naar een duurzame en innovatieve toekomst verder te zetten”, beklemtoont Olivier Carlens, Site Manager van Puratos Lummen, over de prijs.

08/04/2025

Binnen het West-Vlaamse expertise- en innovatiecentrum NuHCaS-samenwerkingsverband werken onderzoekers en professionals uit verschillende disciplines in de voedings- en gezondheidssector samen om innovatie en kennisuitwisseling te bevorderen. Ellen Fierens van Flanders’ FOOD meldt dat het de ambitie is om deze samenwerking in 2025 uit te breiden...

19/09/2024

Collageenpeptiden winnen steeds meer aan populariteit bij het verbeteren van de schoonheid. “Hier is echter nog veel nood aan de bewustwording van de consument en de voorlichting door beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg”, zegt Tess Plaquet van Rousselot.

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt.