25-26 SEPTEMBER
2024

Er is altijd een verband geweest tussen schoonheid en gezondheid

Nieuws

Er is altijd een verband geweest tussen schoonheid en gezondheid

19/09/2024

Collageenpeptiden winnen steeds meer aan populariteit bij het verbeteren van de schoonheid. “Hier is echter nog veel nood aan de bewustwording van de consument en de voorlichting door beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg”, zegt Tess Plaquet van Rousselot.

 

“Een gezond ogende huid wordt geassocieerd met aantrekkelijkheid en zelfvertrouwen”, weet Tess Plaquet, business development manager bij Rousselot. Collageen, het meest voorkomende eiwit van het lichaam, is cruciaal voor onze huid. Het is verantwoordelijk voor zijn sterkte en flexibiliteit. Het eiwit collageen ondersteunt bovendien het haar en nagels, de belangrijkste aanhangsels van de huid, ook al zijn ze niet gemaakt van collageen.”

 

Rond ons midden twintigste leeftijd neemt de collageenproductie in onze huid af, wat leidt tot bekende tekenen van veroudering: rimpels, droge huid en verlies van elasticiteit. En het haar wordt dunner en zwakker, wat uiteindelijk kan leiden tot haaruitval.

 

 

Wat zegt de wetenschapper

Het wetenschappelijk onderzoek van Rousselot heeft volgens Plaquet aangetoond dat collageenpeptiden de tekenen van veroudering kunnen vertragen en het uiterlijk van huid en haar kunnen verbeteren. Meer dan 10 jaar Rousselot-studies tonen aan dat orale inname van Peptan collageenpeptiden ons kan helpen een stevigere huid en gezonder uitziend haar te krijgen.

 

De toekomst van schoonheid

Ons wetenschappelijk portfolio groeit voortdurend met nieuwe bevindingen, omdat we de nieuwste technologieën gebruiken om de rol van collageen bij het bevorderen van schoonheid van binnenuit beter te begrijpen.

 

Dichtheid en elasticiteit van de huid

Placebogecontroleerde onderzoeken hebben aangetoond dat Peptan de stevigheid van de huid kan verhogen door de huiddichtheid te verbeteren. Elasticiteit van de huid is van vitaal belang voor een gezond uiterlijk, aangezien het verlies van elasticiteit leidt tot verslapping en rimpels van de huid. In alle onderzoeken had Peptan een positieve invloed op de elasticiteit op de huid.

 

 

Hydratatie van de huid

Voor een natuurlijke glans heeft onze huid voldoende hydratatie nodig. Van Peptan is in meerdere studies aangetoond dat het de hydratatie van de huid verbetert. Opmerkelijk is dat alle deelnemers, zowel de placebo als de Peptan groep, tijdens één van de onderzoeken ook een gezichtscrème gebruikten om hun gezichtsverzorging te standaardiseren. Dit maakt de resultaten extra waardevol omdat ze echte schoonheidsroutines nabootsen.

 

Vermindering van rimpels

Plaquet: “We noemen ze 'lachrimpels', maar velen van ons zijn niet blij met die rimpels rond de ogen of mond die een van de meest voorkomende fysieke tekenen zijn van veroudering. Uit ons onderzoek is gebleken dat Peptan de zichtbaarheid van rimpels bij vrouwen kan verminderen.”

 

Zij presenteert tijdens Intrafood: 24 de laatste updates van het wetenschappelijk onderzoek en de belangrijkste markttrends.

 

www.rousselot.com

 

www.intrafood.be/nl/ontdek-de-beurs/seminars

Gerelateerd nieuws

19/09/2024

Binnen zijn doctoraat onderzocht Michiel Schreurs aan de KU Leuven hoe we AI ook kunnen toepassen om de smaak van voeding te voorspellen en begrijpen; waar beter te beginnen dan bij Belgische bieren. Hij steekt van wal met allereerst algemene conclusies over Artificiële Intelligentie en machine learning in de praktijk.

19/09/2024

De chocolade-industrie staat voor een ongekende uitdaging. Klimaatverandering en jarenlange ondermaatse investeringen in cacaoplantages hebben de cacaoprijzen het afgelopen jaar drastisch de hoogte ingejaagd.

19/09/2024

Het seminarprogramma van Intrafood:24 omvat twee actuele thema’s: ‘Toepassing van AI bij productontwikkeling’ en ‘Hedendaagse, gezonde nutritionele concepten met duurzame natuurlijke ingrediënten’, licht professor Koen Dewettinck (UGent) alvast een en ander toe bij deze editie van de Intrafood-beurs die doorgaat op 25 en 26 september 2024.

19/09/2024

Op 24 april 2024 wijzigde de Europese Unie de regelgeving voor rookaroma's radicaal. “Deze beslissing heeft de voedingsindustrie op zijn kop gezet, met grote gevolgen voor de producten waar we allemaal van houden”, zegt Yaron Vanwildemeersch van Food Ingredients Technologies.

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt.