30 SEPTEMBER &
1 OKTOBER 2026

EEN TAART BLIJFT EEN TAART EN DAT IS GENIETEN

Nieuws

EEN TAART BLIJFT EEN TAART EN DAT IS GENIETEN

12/10/2021

“De vraag naar kant-en-klare zanddeeg taartbodems op maat groeit snel”, zegt zaakvoerder Alex De Langhe van Sablé Breton Bakery. “We passen desgewenst ook de receptuur aan de wensen van de klant, mits deze verwerkbaar is onze bakkerij.”

“De vraag naar kant-en-klare zanddeeg taartbodems op maat groeit snel”, zegt zaakvoerder Alex De Langhe van Sablé Breton Bakery. “We passen desgewenst ook de receptuur aan de wensen van de klant, mits deze verwerkbaar is onze bakkerij.”

 

“We zorgen voor een perfecte taartbodem waarvan de smaak en het bakgedrag in balans zijn en waarmee onze klanten hun smakelijke en aantrekkelijke creatie kunnen maken”, zegt zaakvoerder Alex De Langhe van Sablé Breton Bakery. De bakkerij is dan ook ontstaan ​​​​uit passie voor patisserie en onze ervaring in de bakkerijsector. Het bedrijf startte met standaard formaten, maar op vraag van de industrie zijn andere formaten geen probleem.

 

Ambachtelijk


“Elke zanddeeg taartbodem wordt ambachtelijk vervaardigd in ons atelier, hiermee willen we ons onderscheiden van de industrie en authenticiteit uitdragen”, zegt de zaakvoerder. “Onze taartbodems leveren we afgebakken of in deegvorm (diepgevroren) aan onze klanten, waardoor we de kwaliteit behouden. Een productiemedewerker moet alleen nog de vruchten en vullingen op de bodem leggen.” Naast de traditionele Bretonse Sablé biedt de bakkerij ook een chocoladevariant aan voor chocoladetaarten. Het Bretonse zanddeeg is rijker aan boter en suiker en luchtiger. Een innovatie is een kant-en-klaar zanddeeg in een biologisch afbreekbare bakvorm met ambachtelijke uitstraling.

 

Trends


Een trend in de markt als minder suiker is beperkt, maar groeit wel, evenals vegan. “Suikervervangers in de receptuur van een taartbodem zorgen voor een andere textuur en mondgevoel van de bodem , net als bij vegan, weet De Langhe. “Hoe je ook went of keert. Een taart blijft een taart en dat is genieten.”

 

Gerelateerd nieuws

08/04/2025

“Croky chips zijn bekend om zijn sterke smaken en knapperigheid. Deze eigenschappen zijn belangrijk, zeker gezien andere merken hun smaakintensiteit onlangs hebben verminderd,” zegt Matilde Taverniers van Roger and Roger.

08/04/2025

“We zijn verheugd om Factory of the Future Award 2025 te ontvangen. Het bevestigt onze inspanningen en motiveert ons om onze reis naar een duurzame en innovatieve toekomst verder te zetten”, beklemtoont Olivier Carlens, Site Manager van Puratos Lummen, over de prijs.

08/04/2025

Binnen het West-Vlaamse expertise- en innovatiecentrum NuHCaS-samenwerkingsverband werken onderzoekers en professionals uit verschillende disciplines in de voedings- en gezondheidssector samen om innovatie en kennisuitwisseling te bevorderen. Ellen Fierens van Flanders’ FOOD meldt dat het de ambitie is om deze samenwerking in 2025 uit te breiden...

08/04/2025

"We zijn ervan overtuigd dat het soms meer tijd vergt om duurzame waarde te creëren," aldus Hilde Van der Straeten van Korys. "De waarden van onze investeringsmaatschappij zijn voortgekomen uit het DNA van de familie Colruyt en haar jarenlange ervaring in duurzaam en op waarden gericht ondernemerschap."

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt.