“De vraag naar kant-en-klare zanddeeg taartbodems op maat groeit snel”, zegt zaakvoerder Alex De Langhe van Sablé Breton Bakery. “We passen desgewenst ook de receptuur aan de wensen van de klant, mits deze verwerkbaar is onze bakkerij.”
“De vraag naar kant-en-klare zanddeeg taartbodems op maat groeit snel”, zegt zaakvoerder Alex De Langhe van Sablé Breton Bakery. “We passen desgewenst ook de receptuur aan de wensen van de klant, mits deze verwerkbaar is onze bakkerij.”
“We zorgen voor een perfecte taartbodem waarvan de smaak en het bakgedrag in balans zijn en waarmee onze klanten hun smakelijke en aantrekkelijke creatie kunnen maken”, zegt zaakvoerder Alex De Langhe van Sablé Breton Bakery. De bakkerij is dan ook ontstaan uit passie voor patisserie en onze ervaring in de bakkerijsector. Het bedrijf startte met standaard formaten, maar op vraag van de industrie zijn andere formaten geen probleem.
Ambachtelijk
“Elke zanddeeg taartbodem wordt ambachtelijk vervaardigd in ons atelier, hiermee willen we ons onderscheiden van de industrie en authenticiteit uitdragen”, zegt de zaakvoerder. “Onze taartbodems leveren we afgebakken of in deegvorm (diepgevroren) aan onze klanten, waardoor we de kwaliteit behouden. Een productiemedewerker moet alleen nog de vruchten en vullingen op de bodem leggen.” Naast de traditionele Bretonse Sablé biedt de bakkerij ook een chocoladevariant aan voor chocoladetaarten. Het Bretonse zanddeeg is rijker aan boter en suiker en luchtiger. Een innovatie is een kant-en-klaar zanddeeg in een biologisch afbreekbare bakvorm met ambachtelijke uitstraling.
Trends
Een trend in de markt als minder suiker is beperkt, maar groeit wel, evenals vegan. “Suikervervangers in de receptuur van een taartbodem zorgen voor een andere textuur en mondgevoel van de bodem , net als bij vegan, weet De Langhe. “Hoe je ook went of keert. Een taart blijft een taart en dat is genieten.”
Collageenpeptiden winnen steeds meer aan populariteit bij het verbeteren van de schoonheid. “Hier is echter nog veel nood aan de bewustwording van de consument en de voorlichting door beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg”, zegt Tess Plaquet van Rousselot.
Binnen zijn doctoraat onderzocht Michiel Schreurs aan de KU Leuven hoe we AI ook kunnen toepassen om de smaak van voeding te voorspellen en begrijpen; waar beter te beginnen dan bij Belgische bieren. Hij steekt van wal met allereerst algemene conclusies over Artificiële Intelligentie en machine learning in de praktijk.
De chocolade-industrie staat voor een ongekende uitdaging. Klimaatverandering en jarenlange ondermaatse investeringen in cacaoplantages hebben de cacaoprijzen het afgelopen jaar drastisch de hoogte ingejaagd.
Het seminarprogramma van Intrafood:24 omvat twee actuele thema’s: ‘Toepassing van AI bij productontwikkeling’ en ‘Hedendaagse, gezonde nutritionele concepten met duurzame natuurlijke ingrediënten’, licht professor Koen Dewettinck (UGent) alvast een en ander toe bij deze editie van de Intrafood-beurs die doorgaat op 25 en 26 september 2024.