30 SEPTEMBER &
1 OKTOBER 2026

DOSSCHE MILLS HERLANCEERT HET MERK FLINN

Nieuws

DOSSCHE MILLS HERLANCEERT HET MERK FLINN

12/10/2021

Dossche Mills herlanceert FLINN als merknaam voor haar fysisch behandelde bloemsoorten. Het familiebedrijf, opgericht in 1875, zet in op duurzaamheid.

Dossche Mills herlanceert FLINN als merknaam voor haar fysisch behandelde bloemsoorten. Het familiebedrijf, opgericht in 1875, zet in op duurzaamheid.

 

“Dossche Mills beschikt in Deinze en in Rotterdam over een aantal unieke productie-installaties, die extra functionaliteit aan de meel- en bloemproducten geven”, zegt productmanager Stefanie Camerlynck. “Onze klanten kunnen zich zo onderscheiden op de markt.” 

 

Constante kwaliteit & persoonlijke service


Constante productkwaliteit is het sleutelwoord voor de voedingsindustrie. In de vier productiesites van het graanbedrijf worden de kwaliteit van de grondstoffen en het productieproces dan ook nauw opgevolgd.

 

Een team van levensmiddelentechnologen, met expertise in procesvoering en productkwaliteit, assisteert de voedingsbedrijven tot aan de productielijn. Zij kunnen terecht in de R&D-centra van Dossche Mills in Deinze en Rotterdam. “Samen met onze klanten uit de voedingsindustrie gaan we op zoek naar de best mogelijke, klantspecifieke, oplossingen voor hun productontwikkeling”, legt de productmanager uit. “Onze missie luidt: Samen halen we het beste uit graan. We ondersteunen onze klanten in duurzame groei.”

 

Gouden EcoVadis medaille

“We behoren tot de top 5% van meest duurzame bedrijven die door EcoVadis werden beoordeeld”, vervolgt Camerlynck. “Duurzaamheid staat hoog op onze agenda omwille van het grote maatschappelijke belang. We nemen als bedrijf onze verantwoordelijkheid.” Getuige daarvan zijn de verschillende lopende projecten, zoals het beheersen van de volledige tarweketen, het reduceren van de CO2 -uitstoot en het verder ontwikkelen van gezonde en meer duurzame producten.

 

 

Flinn assortiment: 4 categorieën

Het assortiment onder de merknaam FLINN, wat staat voor Flour Innovations, is onderverdeeld in vier categorieën volgens de eindtoepassing: Bake, Coating, Texture en Carrier.  Mede door de Covid-19 crisis zijn consumenten zich bewuster van hun gezondheid en de rol die voeding daarin speelt. Dit assortiment beantwoordt de toegenomen vraag naar clean label producten: begrijpbare declaraties en zo min mogelijk additieven.

 

Gerelateerd nieuws

08/04/2025

“Croky chips zijn bekend om zijn sterke smaken en knapperigheid. Deze eigenschappen zijn belangrijk, zeker gezien andere merken hun smaakintensiteit onlangs hebben verminderd,” zegt Matilde Taverniers van Roger and Roger.

08/04/2025

“We zijn verheugd om Factory of the Future Award 2025 te ontvangen. Het bevestigt onze inspanningen en motiveert ons om onze reis naar een duurzame en innovatieve toekomst verder te zetten”, beklemtoont Olivier Carlens, Site Manager van Puratos Lummen, over de prijs.

08/04/2025

Binnen het West-Vlaamse expertise- en innovatiecentrum NuHCaS-samenwerkingsverband werken onderzoekers en professionals uit verschillende disciplines in de voedings- en gezondheidssector samen om innovatie en kennisuitwisseling te bevorderen. Ellen Fierens van Flanders’ FOOD meldt dat het de ambitie is om deze samenwerking in 2025 uit te breiden...

08/04/2025

"We zijn ervan overtuigd dat het soms meer tijd vergt om duurzame waarde te creëren," aldus Hilde Van der Straeten van Korys. "De waarden van onze investeringsmaatschappij zijn voortgekomen uit het DNA van de familie Colruyt en haar jarenlange ervaring in duurzaam en op waarden gericht ondernemerschap."

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt.