30 SEPTEMBER &
1 OKTOBER 2026

BRENNTAG

Nieuws

BRENNTAG

26/08/2021

Brenntag versnelde de afgelopen jaren zijn evolutie van distributeur tot partner van voedingsbedrijven.

GLOBAAL ACTIEF, MAAR LOKAAL VERANKERD

 

Brenntag versnelde de afgelopen jaren zijn evolutie van distributeur tot partner van voedingsbedrijven.

 

“We creëren niet alleen meerwaarde door samenwerking in productontwikkeling. Door zelf concepten te ontwikkelen, denken we mee met onze klanten in de voedingsindustrie”, zegt Diedrik Snoeck, Business Development Manager Food & Nutrition. “We zijn globaal georganiseerd en lokaal verankerd en werken nauw samen met onze internationale leveranciers.” De organisatie is volledig gericht op samenwerking in de waardeketen, verwijst Snoeck naar de 28 Food Application and Development Centers wereldwijd, waaronder in Loosdrecht voor de Benelux.

 

Wereldwijd werken ongeveer 750 technologen binnen de divisie Food & Nutrition. “Uiteraard werken ook de Food Application and Development Centers nauw samen”, vervolgt Snoeck. “Er is enorm veel kruisbestuiving in kennisuitwisseling om te voldoen aan de vragen van de klanten en in te spelen op de belangrijkste trends in de markten in de verschillende regio’s en voedingssectoren.”

 

Hij ziet als grootste gemene delers in de ingrediëntenmarkt: suiker- en vetreductie, vegan of plant based en clean labels. “Megatrends zijn natural, free from, indulgence, functioneel en gezond.” Een van de innovatieve concepten van Brenntag is de gelatinevrije PeaMellow. Het erwteneiwit draagt bij aan een luchtige en zachte textuur en een goede smaak van het product, die zowel kinderen als volwassenen aanspreekt. Dit voorbeeld illustreert meteen de integrale benadering bij de ontwikkeling van de concepten. “We selecteren en combineren de ingrediënten en aroma’s voor een innovatief aromaprofiel en optimaliseren de samenstelling en het proces vanuit een integrale benadering.” De Food Application and Development Centers zijn hiervoor uitgerust met state-of-the-art technologie en installaties in haar pilootfabrieken en moderne meetapparatuur voor kwaliteitscontroles van een compleet gamma aan voedingsproducten en dranken.

Gerelateerd nieuws

08/04/2025

“Croky chips zijn bekend om zijn sterke smaken en knapperigheid. Deze eigenschappen zijn belangrijk, zeker gezien andere merken hun smaakintensiteit onlangs hebben verminderd,” zegt Matilde Taverniers van Roger and Roger.

08/04/2025

“We zijn verheugd om Factory of the Future Award 2025 te ontvangen. Het bevestigt onze inspanningen en motiveert ons om onze reis naar een duurzame en innovatieve toekomst verder te zetten”, beklemtoont Olivier Carlens, Site Manager van Puratos Lummen, over de prijs.

08/04/2025

Binnen het West-Vlaamse expertise- en innovatiecentrum NuHCaS-samenwerkingsverband werken onderzoekers en professionals uit verschillende disciplines in de voedings- en gezondheidssector samen om innovatie en kennisuitwisseling te bevorderen. Ellen Fierens van Flanders’ FOOD meldt dat het de ambitie is om deze samenwerking in 2025 uit te breiden...

08/04/2025

"We zijn ervan overtuigd dat het soms meer tijd vergt om duurzame waarde te creëren," aldus Hilde Van der Straeten van Korys. "De waarden van onze investeringsmaatschappij zijn voortgekomen uit het DNA van de familie Colruyt en haar jarenlange ervaring in duurzaam en op waarden gericht ondernemerschap."

De Intrafood nieuwsbrief brengt 4x per jaar sectornieuws

Partners & Sponsors

Be Sup Logo W300 Fevia Logo Purple Rgb@2X Logo Ie Net Food Community W400 Download (1) IF24 Blanco DUYNIE LOGO Payoff RGB Cr Fidesse W300 Microsoftteams Image Prova W300

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt.