25-26 SEPTEMBRE
2024

Carences en nutriments (et micronutriments) dans les régimes végétariens et végétaliens. (néerlandais)

Programme complet

Carences en nutriments (et micronutriments) dans les régimes végétariens et végétaliens. (néerlandais)

Dr. ir. Eric De Maerteleire, Bioingénieur, Docteur en Sciences Agricoles et Sciences Biologiques Appliquées

Er zijn risico's verbonden aan het volgen van een vegetarisch of veganistisch voedingspatroon. Vegetariërs eten geen vlees of vis, maar wel zuivel en eieren. Veganisten eten niets dat afkomstig is van dieren of vissen. Maar dat kan voor een onvolledig voedingspatroon zorgen waarbij op termijn tekorten kunnen optreden aan noodzakelijke elementen die wél in voldoende mate kunnen aangeleverd worden door dierlijke producten (vitaminen, sporenelementen, bepaalde omega-3 vetzuren, volwaardige eiwitten, …). Bovendien bevat een uitsluitend plantaardige voeding storende elementen – men spreekt van antinutriënten – die de opname van bepaalde sporenelementen sterk kunnen afremmen. De combinatie van deze twee factoren kan tot (ernstige) gezondheidsproblemen leiden, zeker bij kinderen maar ook bij zwangere vrouwen en senioren. Deze laatste groep is bijzonder kwetsbaar, mede omdat het fenomeen van ondervoeding hier veel voorkomt. Deze problemen kunnen afgeremd of voorkomen worden door het nemen van goed doordachte voedingssupplementen, die inspelen op bestaande noden en tekorten. In deze lezing wordt een overzicht gegeven van de problemen die kunnen opduiken bij deze twee voedingspatronen en welke supplementen nuttig kunnen zijn zowel preventief als curatief.


Retour Ajouter à mon programme Ajouter au calendrier 0001-01-01 0001-01-01 Carences en nutriments (et micronutriments) dans les régimes végétariens et végétaliens. (néerlandais)

Événements similaires

Encapsulation et incorporation de vitamines, de minéraux et d'autres substances actives par extrusion à froid. (anglais)

BEng. Julia Eichholtz Bachelor of Engineering, Master Student, DIL - German Institute of Food Technology

Plus d'infos Ajouter à mon programme
Qu'est-ce qui détermine le prix des matières premières et des ingrédients aujourd'hui et demain ? Un aperçu des éventuels facteurs déterminants. (néerlandais)

Prof. dr. Xavier Gellynck Faculty of Bioscience Engineering - Department of Agricultural Economics, Ghent University

Plus d'infos Ajouter à mon programme
Les compléments alimentaires en Belgique. (néerlandais)

Valerie Vercammen Managing Director, Be-Sup

Plus d'infos Ajouter à mon programme

Ce site web utilise des cookies pour vous offrir une meilleure expérience lors de votre visite sur ce site.