De chocolade-industrie staat voor een ongekende uitdaging. Klimaatverandering en jarenlange ondermaatse investeringen in cacaoplantages hebben de cacaoprijzen het afgelopen jaar drastisch de hoogte in gejaagd. Bedrijven zijn nu meer dan ooit op zoek naar innovatieve, duurzame oplossingen om de kosten van cacao en chocoladeproducten te verlagen.
In deze presentatie verkennen we de opkomende trend van cacaovrije en cacaogereduceerde chocoladeproducten als een mogelijke oplossing om de duurzaamheidsuitdagingen van de chocolade-industrie aan te gaan. We zullen ons verdiepen in de ontwikkeling van innovatieve alternatieven voor traditionele producten op basis van cacao, met de nadruk op ingrediënten zoals johannesbrood en andere plantaardige vervangers die de smaak en textuur van chocolade kunnen nabootsen. Oplossingen om cacaopoeder en cacaoboter te vervangen of te verminderen zullen eveneens aan bod komen.
Gebruikt u cacao-ingrediënten, chocolade of compound coatings in uw toepassingen zoals chocoladeproducten, bakkerij & patisserie, zuivel, dranken, ijs of desserts en bent u op zoek naar doeltreffende manieren om de kosten van uw cacao- of chocoladeproducten te verlagen en te stabiliseren? Mis dan deze presentatie niet!