25-26 SEPTEMBER
2024

Is cocoa-free chocolate helping build a sustainable future? (Dutch)

Full program

Is cocoa-free chocolate helping build a sustainable future? (Dutch)

Ir. Claudia Delbaere, General Manager, Cacaolab

De chocolade-industrie staat voor een ongekende uitdaging. Klimaatverandering en jarenlange ondermaatse investeringen in cacaoplantages hebben de cacaoprijzen het afgelopen jaar drastisch de hoogte in gejaagd. Bedrijven zijn nu meer dan ooit op zoek naar innovatieve, duurzame oplossingen om de kosten van cacao en chocoladeproducten te verlagen.

In deze presentatie verkennen we de opkomende trend van cacaovrije en cacaogereduceerde chocoladeproducten als een mogelijke oplossing om de duurzaamheidsuitdagingen van de chocolade-industrie aan te gaan. We zullen ons verdiepen in de ontwikkeling van innovatieve alternatieven voor traditionele producten op basis van cacao, met de nadruk op ingrediënten zoals johannesbrood en andere plantaardige vervangers die de smaak en textuur van chocolade kunnen nabootsen. Oplossingen om cacaopoeder en cacaoboter te vervangen of te verminderen zullen eveneens aan bod komen.

Gebruikt u cacao-ingrediënten, chocolade of compound coatings in uw toepassingen zoals chocoladeproducten, bakkerij & patisserie, zuivel, dranken, ijs of desserts en bent u op zoek naar doeltreffende manieren om de kosten van uw cacao- of chocoladeproducten te verlagen en te stabiliseren? Mis dan deze presentatie niet!


Back Add to my program Add to calendar 0001-01-01 0001-01-01 Is cocoa-free chocolate helping build a sustainable future? (Dutch)

Similar events

Encapsulation and embedding of vitamins, minerals, and other active substances by cold extrusion technology. (English)

BEng. Julia Eichholtz Bachelor of Engineering, Master Student, DIL - German Institute of Food Technology

More info Add to my program
What opportunities does AI present in the food industry? (Dutch)

Ir. Michiel Schreurs PhD Student, VIB-KU Leuven

More info Add to my program
Nutrient (and micronutrient) deficiencies in vegetarian and vegan diets. (Dutch)

Dr. ir. Eric De Maerteleire Bioengineer, Doctor of Agricultural Sciences and Applied Biological Sciences

More info Add to my program
Enhancing food and feed production through Artificial Intelligence. (English)

Ir. Lynn Verstrepen Bioengineer, Director Product Management, Bestmix

More info Add to my program
What determines the price of raw materials and ingredients now and tomorrow? An overview of possible determining factors. (Dutch)

Prof. dr. Xavier Gellynck Faculty of Bioscience Engineering - Department of Agricultural Economics, University of Ghent

More info Add to my program
Food supplements in Belgium. (Dutch)

Valerie Vercammen Managing Director, Be-Sup

More info Add to my program

This website uses cookies to provide you with a better experience while visiting this site.